Caitlin Ensor

Caitlin Ensor

Caitlin Ensor studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Janet Krause en Jaring Walta. Zij volgde veel lessen bij Philippe Graffin en zet haar studie nu voort bij hem aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Caitlin volgde internationaal masterclasses bij gerenommeerde vioolpedagogen zoals Pavel Vernikov, Gerhard Schulz, Stephan Picard en Shmuel Ashkenasi.
Daarnaast verdiepte zij zich in Artistic Research tijdens een Master studie aan de Universiteit van Amsterdam. Dit resulteerde in een expositie waar zij ‘Speaking Walls’ presenteerde, een multimediawerk van video, geluidsopname en performance.
Kenmerkend voor haar is de nadruk op samenwerking met andere artiesten, waarbij kamermuziek altijd een grote rol heeft gespeeld, alsmede het uitvoeren van hedendaagse muziek en interdisciplinaire projecten. Zo maakte zij ook de soundtrack voor de korte film ‘Siren Song’ van Lisandro Suriel, die op het London Fashion Film Festival vertoont werd. Sinds oktober 2018 speelt Caitlin bij het Ciconia Consort. Zij bespeelt een onbekende Italiaanse viool uit de 18e eeuw en een strijkstok van Luis Morizot, Mirecourt 1950, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.